<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146364" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи предва...

Стефан Янев: Основното задължение на всички партии в парламента е да взаимодействат (видео)

02 Октомври 2022
0 316

Основното задължение на всички партии, представени в парламента, е да взаимодействат. Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев след първите резултати от предсрочния вот, предаде NOVA.

„Разговорът дали ще можем да работим не е честен пред българските избиратели. Ние сме там, за да можем да работим. Основната задача пред всички партии в парламента е да направят необходимото. Да са в състояние да излъчат мнозинство, да излъчат кабинет, който да преведе България през кризите, в които се намираме. Дали ще бъде експертен кабинет, дали ще бъде кабинет на спасение, е въпрос на договорка, на разговор. Този разговор трябва да се състои в името на българския народ и България“, посочи Янев.

Стефан Янев: Основното задължение на всички партии в парламента е да взаимодействат (видео)

Първи предварителни резултати: ГЕРБ води пред “Продължаваме промяната” (видео)

Червените линии за „Български възход“ са свързани с националните интереси и реформирането на България и ЕС, допълни той.

„Ние сме за силна България в силен Европейски съюз“, каза още Янев.

Стефан Янев посочи, че все още е рано да се коментират окончателни резултати.

Според предварителни резултати: ГЕРБ води пред Продължаваме промяната. ГЕРБ получават 25,7%, а Продължаваме промяната – 18,5% от вота според Тренд. Според Галъп ГЕРБ имат 24,6% от избирателите, а ПП – 18,9%. Според данните на Тренд след тях са ДПС, БСП, Възраждане и Демократична България. Не попадат в Парламента “Български възход” и “Има такъв народ”.

Стефан Янев: Основното задължение на всички партии в парламента е да взаимодействат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции