<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156177" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков: И ноб...

Стефан Янев: Предстои да видим кога и дали ще започне войната в Украйна (видео)

21 Декември 2022
0 1486

Стефан Янев заяви, че предстои да видим кога и дали ще започне войната в Украйна в ефира на bTV.

“Специалната военна операция стигна до момент, в който Русия обяви частична мобилизация. Това е ключовият момент между операция и война – даде се заявка за война. Дали и кога ще започне тази война и нейната ескалация – предстои да видим.” Това бе пълното изказване на лидера на “Български възход” по темата.

Стефан Янев е олицетворението на Internet Explorer в истинския живот, защото все още не е осъзнал, че войната започна преди 10 месеца, на 24 февруари 2022 г. След месеци четене на биографията на Джон Ф. Кенеди, Янев изглежда вече се е объркал. В продължение на поне един месец бившият служебен премиер безотказно, неуморно и последователно цитираше емблематичния покоен американски президент във Facebook. Сред някои потребители на платформата се появиха съмнения, че профилът на политика се управлява от бот, програмиран да цитира Кенеди поне веднъж на ден.

Гладката мисъл на Янев, на която и Кенеди би завидял (видео)

Стефан Янев: Предстои да видим кога и дали ще започне войната в Украйна (видео)
bTV/стоп кадър

Въпреки това, изненадващо “Български възход” смениха позицията си преди няколко седмици и гласуваха “за” изпращането на военно-техническа подкрепа на Украйна. В ефира на bTV Янев бе категоричен, че Русия е агресор, макар по думите му все още да не е нападнала.

Янев също така нарече “спекулации” предоставянето на още оръжия за Украйна от страна на европейските държави.

“България изпраща помощ навреме. Разликата е между специална военна операция и война”, подчерта Радевият избраник.

Съставянето на редовен кабинет

Той коментира и опитите за съставяне на кабинет. Предстои “Български възход” да обсъди писмото от кандидат-премиера на ПП, академик Николай Денков, за да вземе решение дали ще се яви на срещата с носителя на втория мандат.

“Разковничето е в екипната работа и от това зависи какъв ще бъде целия кабинет”, смята Янев.

На въпрос какъв политически лидер иска да види в своя отбор, ако третият мандат бъде връчен на “Български възход”, Янев отговори, че “отборът не зависи от звездата”.

Видео: bTV

Стефан Янев: Предстои да видим кога и дали ще започне войната в Украйна (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции