<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105076" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорден бро...

Столичната здравна каса нарушава мерките, персоналът няма зелен сертификат

27 Октомври 2021
0 1185

Столичната здравна каса нарушава мерките, персоналът няма зелен сертификат, пише Offnews. Това призна директорът на СЗОК Иванка Динева.

“За съжаление, в момента работим в нарушение на заповедта. Взели сме всякакви предпазни мерки. От всичките 203-ма служители на СЗОК няма болни в момента. Има четирима карантинирани, защото са били контактни. – казва Динева.

Столичната здравна каса нарушава мерките, персоналът няма зелен сертификат

Зам.-здравният министър: При нов пик ще има локдаун за неваксинираните (видео)

Причина за създалата се ситуация е, че има десетки служители на СЗОК, които нямат зелен сертификат, но и отказват да се ваксинират или да се тестват, за да отидат на работа. Така вчера в столичната каса са работили 43-ма души без зелен сертификат. Директорът ги е допуснал до работните им места, за да се обезпечи обслужването на пациентите и медиците. В отпуск са излезли всички служители на отдел “Правен”. Проблем с кадрите има и в отдел “Бюджет и счетоводство”.

“Няма бунт в момента, но имаме съответните перипетии с тези служители. Но за съжаление няма как да ги накараме насила да предприемат която и да е от тези три мерки.” – казва още Динева.

Друг проблем пред работата на столичната здравна каса е и фактът, че все още не са осигурени безплатни антигенни тестове за служителите. Така всеки, който се е тествал, за да отиде на работа тази седмица, е заплатил за това със собствени средства. В момента се водят разговори с ръководството на НЗОК за осигуряване на тестове.

Столичната здравна каса нарушава мерките, персоналът няма зелен сертификат

Източник: Offnews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции