<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106167" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 41-годишен без...

Стотици конспиратори от QAnon чакаха “възкресението” на Кенеди в САЩ

03 Ноември 2021
0 250

Конспиративният култ QAnon постигна нови “висоти” в разпространението на абсурдни идеи сред последователите си, пише Булевард България.

Стотици конспиратори от QAnon чакаха "възкресението" на Кенеди в САЩ

Последната от тях накара няколкостотин души да се съберат в Далас, за да станат свидетели на “възкресението” на убития през 1963 г. президент Джон Кенеди и загиналия през 1999 г. негов син Джон-младши. 

По булеварда край “Дийли плаза”, където е извършено покушението срещу 35-ия президент на САЩ, имаше огромно струпване на хора.

Според привържениците на QAnon президентът и синът му щели да се завърнат от отвъдното на 2 ноември, за да влязат отново в политическия живот на САЩ. 

Те отричат пандемията, боготворят Тръмп и обвиняват евреите: QAnon и последователите им в Германия

Теории за смъртта на Кенеди

Според други широкоразпространени конспиративни теории Кенеди-младши е фалшифицирал самолетната катастрофа през 1999 г., т.е. все още е жив и възнамерява да разкрие истината за себе си, като стане вицепрезидент на Доналд Тръмп.

Стотици конспиратори от QAnon чакаха "възкресението" на Кенеди в САЩ
Elias Valverde II/The Dallas Morning News

Според “пророчеството” Тръмп ще бъде възстановен на власт като 19-тия (а не 45-ти) президент на САЩ, а покойният син на Жаклин и Джон Кенеди ще е неговият подгласник.

Поредността на президентите е подменена, защото според тях всички държавни глави на САЩ след 1871 г. са незаконни.

В Telegram QAnon-инфлуенсър имат над 250 000 последователи.

Те твърдят още, че семейство Кенеди са наследници на Исус Христос, а Тръмп ще стане “Цар на Царете” – препратка към част от Библията. 

В предполагаемия час на “възкресението” 12:29 ч. групата започва да скандира “JFK” и да декламира клетвата за вярност, която се дава пред американския флаг. Разбира се, и това не връща Кенеди – баща и син от отвъдното. 

Крайнодясното движение е разглеждано като терористична заплаха за вътрешния ред от ФБР още от 2019 г.

Активисти на култа бяха замесени в щурмуването на Капитолия на 6 януари 2021 г. Независимо от това, че дори част от QAnon-каналите отхвърлят идеята за втория живот на Кенеди, стотици “вярващи” в този мит се събраха на мястото на атентата.

“Възкресението” на Кенеди: QAnon с ново коснпиративно предсказание

Източник: Булевард България

Видео: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции