<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132741" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Операция на О...

Строителят на опасната сграда в центъра на София не вижда нищо опасно в нея (РЕПОРТАЖ)

08 Юни 2022
2 2762

Строителят на опасната сграда в центъра на София не вижда нищо опасно в нея – това става ясно от срещата на управителя на “Троана Билд” Йордан Йорданов и на техническия ръководител на обекта инж. Ивелина Димитрова с репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Опасен строеж остава невидим за ДНСК и Столична община (РЕПОРТАЖ)

Сигналът

През 2021 година на ул. “Отец Паисий” в София, в съседство до къщата на Филип Коцев започва строителство на кооперация. Без да е искано съгласието му или това на майка му, която е собственик на имота; без каквито и да било мерки за безопасност, сградата се строи “на калкан” на сантиметри от помещението, в което стои 4-годишния син на потърпевшия. След достигане на определена височина на сградата, Коцев моли изпълнителите на строежа – “Троана билд” да обезопасят района. Уви, това така и не се случва. В продължение на месеци от строящия се блок падат късове кофраж, бетон, камъчета и греди със забити пирони.

Строителят на опасната сграда в центъра на София не вижда нищо опасно в нея

Молбите на Коцев строителите да обезопасят мястото не само не се увенчават с успех, но дори разпалват агресията им. Стига се до саморазправа.

Строителите в сблъсък с нашия екип

Срещата ни с “Троана билд” очаквано показа, че строителите вярват, че обектът е напълно безопасен. Макар сами да признават, че са се случвали инциденти, по думите им строежът отговаря на всички законови изисквания за безопасност. Те се похвалиха, че проверките на ДНСК не установяват нарушения. Падналите кофражни пана обаче неясно как са се озовали в съседния имот. На въпрос дали биха живели в съседен имот до собствения си строеж и управителят, и техническият ръководител отказаха да отговорят. Йордан Йорданов обаче обеща оттук нататък фирмата да е по-внимателна при обезопасяването на обектите си.

Ние ще потърсим позицията на ДНСК и на Столична община, а вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Строителят на опасната сграда в центъра на София не вижда нищо опасно в нея

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции