<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134003" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Рус...

Светият синод отново заклейми гей парада в София

16 Юни 2022
0 3265

Светият синод отново заклейми гей парада в София, като изрази притеснение за младежта.

Традиционно, Светият синод на Българската православна църква излезе с позиция срещу провеждането на гей парада в София.

Напрежение заради гей парада в Бургас, докараха водно оръдие (видео)

Светият синод отново заклейми гей парада в София
Снимка: iStock

“Светият синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 18 юни (събота) т.г. в скъпата ни столица София”, се казва в обръщение от Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия.

“Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е, както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост.

Като пастири, сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия, като нещо нормално и дори естествено, сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие – да посочва категорично кое е добро и кое е зло и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности, завещани ни от Самия наш Творец”, се казва в обръщението от Светия синод.

От синода посочват, че “извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнателния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения”.

Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора, определящ живота му. Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето, се посочва в обръщението.

“Светият синод е силно обезпокоен и от факта, че при организирането на гей парада, из улиците на столицата на Обичната ни Родина, ще бъде използвана нарочна подвижна сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдатели и дори участници в това неприемливо събитие, защото “който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина” (Мат. 18:6)“, се посочва още в позицията.

От синода призовават отговорните институции да спрат парада, който определят като „проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни“.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 18 юни 2022 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината”, посочват в своето обръщение от Светия синод на БПЦ-БП.

Източник: Dir.bg

Светият синод отново заклейми гей парада в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • БайХой

    18 Юни 2022

    А как така ще го спират, нали после ще излезят расисти, хомофоби, нетолерантни и кквото там се сетиш!

Реакции