<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113128" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИзСпортен Св...

Световната атлетика въвежда стандарт за дебелината на подметките на бегачите

26 Декември 2021
0 216

Световната атлетика въвежда стандарт за дебелината на подметките на бегачите, пише Дневник.

Дебелината на подметките на всички обувки, използвани в състезанията по лека атлетика, ще е 2 сантиметра, обяви Световната атлетика. Решението влиза в сила от 1 ноември 2024 г., което значи, че няма да важи за олимпийските игри в Париж.

В момента е позволено дебелината на подме тките да е между 20 и 25 мм според състезанието, а в шосейните бягания може да стигне до 40 мм.

Световната атлетика въвежда стандарт за дебелината на подметките на бегачите
Снимка: lap.bg

ИзСпортен Свят: Пирин разгроми Лудогорец, Стеф Къри с мегарекорд (видео)

Темата се превърна във водеща в последните месеци покрай развитието на технологиите и напредъкът на производителите. През септември победителят в маратона във Виена Дерара Хуриса, например, беше дисквалифициран, тъй като подметките му били със сантиметър над позволеното.

От Световната атлетика обясниха, че дават достатъчно време на производителите, за да се пригодят към промените. От международната федерация уточниха, че обувките не трябва да съдържат никаквa интелигентна технология, като това правило влиза в сила от 1 януари.

“Бързите маратонки”, както са наричани, в съчетание с пистата от ново поколение, донесоха много рекорди на олимпийските игри в Токио.

Световната атлетика въвежда стандарт за дебелината на подметките на бегачите

Източник: Дневник
Видео: HowardFreeman Motivation

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции