<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103277" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВФ: Неуспех ...

Свършват леглата в интензивните отделения в София (видео)

13 Октомври 2021
0 826

Свършват леглата в интензивните отделения в София, съобщава bTV. В Благоевград също има криза за места в болниците.

Проверка в държавните, общинските и частните болници в столицата, показа, че има много заети места, а в някои лечебни заведение няма никакви свободни легла.

Официално се затягат Covid-мерките в София

От заповед на столичната РЗИ стана ясно, че при нужда, те ще бъдат увеличени.

Свършват леглата в интензивните отделения в София

„Имаме пуснат регламент от Министерството на здравеопазването, който спазваме, 10-15 легла се движим и те са напълно запълнени, т. е. регламентираните. Имаме две легла, които ги държим като буферни“, заяви проф. Николай Младенов – началник на Клиниката по анестезиология и реанимация в УМБАЛ „Токуда“.

Зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов обясни, че в дадена болница и област може да се изчерпят интензивните легла, но има други лечебни заведения, в които имаме достатъчно поне към момента.

“Най-високите проценти на заети легла към момента са в Търговище, Шумен, донякъде в Габрово, Велико Търново. В съответните области ежедневно директорите на РЗИ-тата следят заетостта и при необходимост предприемат мерки”, добави той. 

Свършват леглата в интензивните отделения в София

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции