<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98041" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Талибаните с...

Татяна Дончева: Никой не можа да говори нормално със Слави Трифонов (видео)

01 Септември 2021
0 2586

“Никой не можа да говори нормално със Слави Трифонов” – това заяви в студиото на “Още от деня” по БНТ заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева – народен представител от “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

“Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!” имаха всичкото желание да има правителство. Тяхната електорална тежест обаче е съответно 34 и 13 мандата, което ги прави без решаващо значение за излъчване на правителство”, подчерта тя.

Според нея и двата състава на кабинет, предложени от “Има такъв народ”, са включвали “хора, които не могат да се справят с такива задачи. Нещо повече – тези хора ще изпълняват решения на други хора”, което прави невъзможна подкрепата на “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”. “Слави Трифонов направи всичко възможно предишното Народно събрание да съществува 9 дни. А можеше за два-три месеца да се приключи с неща, декларирани от всички като важни”, отбеляза тя.

Татяна Дончева: Състоянието на Слави е притеснително, Доган и Орлин Алексиев стоят зад него

Татяна Дончева: Никой не можа да говори нормално със Слави Трифонов

Отговорността за пълната катастрофа за първия мандат на Слави Трифонов и за следващия опит в предишния парламент е изцяло негова. Действията му нямат никакво логично обяснение, освен с пълно нежелание да има правителство. Не може да пратите хора, които не желаят да има парламент и правителство, и да се сърдите на някого другиго. Не разбирам защо хората се сърдят на нас, при положение, че Слави е виновен за това да няма правителство. Ние направихме всичко възможно да може депутатите от ИТН да формират реално решение. Но тези хора или не могат, или не искат”, категорична беше Дончева.

По думите ѝ никой политически субект не е успял да проведе нормален разговор със Слави Трифонов.

“Ние сме направили всички възможно, за да дадем възможност на депутатите от “Има такъв народ” да си излъчат хора, да могат за излъчат реално решение в самата парламентарна група. Ако тези хора не искат или не могат, защо хвърляте вината върху нас”, запита Дончева.

За нея Корнелия Нинова и други “са представяли желаното за действително”, а “доброто желание е било тълкувано отстрани като надежда, че това може да се случи”. В крайна сметка това не се увенча с успех, обобщи тя.

Татяна Дончева: Никой не можа да говори нормално със Слави Трифонов

Източник: Dir.bg
Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции