Изтекоха снимки на нов вид телефон с плъзгащ се дисплей на TCL

February 18, 2020
23 28
Коментари: 0

TCL работи върху нов телефон с плъзгащ се дисплей, предполагат изтекли изображения, публикувани от CNET.

 

За разлика от сгъваемите телефони Motorola Razr или Samsung Galaxy Fold, изображенията показват телефон, който изглежда работи като се разтяга настрани, с втори дисплей, който се плъзга отдолу под първия.

 

 

 

Според източници на CNET, TCL е планирала да покаже телефона по време на събитието “MWC”, преди то да бъде отменено заради нарастващите случаи на заболели от коронавируса.

 

Изображенията показват убедителни детайли за това как може да изглежда устройството, но повдигат повече въпроси, отколкото отговори.

 

За начало, когато устройството е разгънато изглежда така, сякаш екранът е разтегнат без прекъсване от единия край до другия, което поставя въпроса къде се прибира, когато устройството е неразгънато? В случай, че вторият дисплей се прибира зад първия, то тогава ще трябва да се огъва на около 90 градуса, за да се побере в корпуса на телефона. Другата теория е, че едната част на телефона ще остава абсолютно празна, а вторият дисплей ще се прибира под първия, подобно на разтегателна маса.

 

 

 

Само фактът, че устройството е щяло да бъде показано по време на “MWC”, не е достатъчен да се смята, че е близо до пускането на пазара. TCL показа своите прототипи на сгъваеми устройства на няколко различни изложения, но тепърва трябва да обяви продукт, който е готов за употреба от обикновения потребител.

 

По време на събитието миналата година, TCL показа сгъваем прототип, който беше толкова крехък, че дори собствените им служители бяха предупредени да не го докосват. След това, по време на “CES” по-рано тази година, компанията позволи на посетителите да докосват и сгъват прототипа, но каза, че “ще се забави”, що се отнася до реално пускане на сгъваемо устройство на пазара.

 

 

 

 

Независимо от това колко далеч може да бъде устройството от пускането си, изображенията предполагат, че производителите на телефони не са приключили с експериментите си.

 

Независимо дали става въпрос за устройства с размер на таблети, които се сгъват, за да станат с размерите на смартфон, смартфони, които се сгъват, за да станат по-компактни, или дори устройства, които се сгъват повече от веднъж, изглежда, че почти всяка една идея би била превърната в концепция и тествана.

 

 

Източник: The Verge

 

Коментари

Реакции