<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119201" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дългата маса ...

Те мразят САЩ и всички, които не са хетеросексуални

17 Февруари 2022
0 10569

Те мразят САЩ и всички, които не са хетеросексуални, пише Александър Гьорлах за Deutsche Welle.

Искате ли да видите на фокус новия световен ред? Тогава хвърлете един поглед към галавечерята, която китайският властелин Си Дзинпин даде на зимните олимпийски игри в Пекин. Тази вечеря се превърна в ревю на най-значимите автократи днес.

Да започнем от пакистанския премиер Имран Кан, обявил публично симпатиите си към възродения режим на талибаните в Афганистан. Редом с него – египетският президент-автократ Абдел Фатах Сиси. А най-почетен гост на Си на този зловещ банкет беше руският водач Владимир Путин.

Какво свързва тези хора

Путин и Си са обвързани в тъй нареченото „мъжко приятелство“. То се крепи върху враждебност към САЩ и омраза към всички, които не са хетеросексуални.

Заради агресивното си поведение към Украйна Владимир Путин постепенно се превръща в персона нон грата за целия свободен свят. Това го принуждава да търси подкрепа от Си Дзинпин. Самият Си пък има нужда от здрав гръб, за да осъществи заплануваното си нахлуване в островната държава Тайван.

Ето защо при срещата си на Олимпиадата двамата си размениха уверения във взаимна подкрепа за съответните си зловещи планове и се уговориха за газови доставки, които ще осигурят на Китай необходимата енергия, а на Русия – приток на пари в държавната каса. На останалите присъстващи автократи беше осигурена възможността да ръкопляскат на договорките между двамата водещи световни деспоти. Така Путин си изпълни плана и се завърна в Русия, след като си беше осигурил подкрепата на Пекин. А тя му е необходима, за да продължи сърцато курса си на сблъсък със Съединените американски щати.

Съвсем навреме, за да поръкопляска на Путин, в Кремъл се яви и автократът от Бразилия – президентът Болсонаро, който е известен с омразата си срещу хомосексуалните и трансполовите хора, а освен това е очевиден расист – също като Си Дзинпин. Ясно е, че тези трима мъже – Болсонаро, Путин и Си – се обединяват и в своята враждебност към САЩ. А след посещението си в Москва Болсонаро продължава към Будапеща, където в лицето на Виктор Орбан още един фен на Путин по автократичен начин кове съдбата на своята страна.

Те мразят САЩ и всички, които не са хетеросексуални

Дългата маса на Путин е италианска, много скъпа и много забавна (видео)

Путин не е изолиран

С други думи Путин изобщо не е изолиран – въпреки че бъдните поколения навярно с лекота ще оценят една агресия срещу Украйна като причина за нова световна война.

Дори в самите Съединени щати някои републиканци вече започват да аплодират господаря на Кремъл. Всъщност още по времето на президента Доналд Тръмп вече беше ясно, че компасът на републиканците по отношение на Путин не работи.

И все пак, най-могъщият съюзник на Путин днес е Китай. Руската армия вече от някое време подпомага модернизацията на китайските въоръжени сили, най-вече в обучението: в учебната програма влизат сражения в градски условия и партизанска война.

Тъкмо тези две „умения“ много ще трябват на Пекин за едно нахлуване в Тайван. А Русия също може да ги използва всеки момент в Украйна, пред очите на целия свят.

*Александър Гьорлах е лингвист и теолог, старши научен сътрудник в Съвета по етика на международните отношения “Карнеги” и водещ изследовател в Института за религия и международни изследвания към Университета в Кеймбридж. Преподавал е в Тайван и Хонконг.

Те мразят САЩ и всички, които не са хетеросексуални

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции