<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112507" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте неверо...

Телефоните с Android ще ни уведомяват, когато някой ни шпионира през приложенията (снимка)

20 Декември 2021
0 539

Телефоните с Android имат функция, която да ни уведомява, когато дадено приложение може да ни шпионира. Това ще става винаги, когато зловреден софтуер се опитва да ползва нашата камера или микрофон.

Вижте невероятно реалистичните изражения по лицето на този хуманоиден робот (видео)

Телефоните с Android ще ни уведомяват, когато някой ни шпионира през приложенията (снимка)

Функцията на Google е налична в последната актуализация на Android 12, така че ще трябва да се уверите, че телефонът ви я е изтеглил и инсталирал. Когато получите актуализацията, в горния десен ъгъл на екрана ще се появи малка икона на камера или микрофон, за да ви уведомява, че друго приложение се опитва да използва някое от съществуващите.

Това означава, че телефонът ще ни информира, ако ни шпионират или подслушват.

Въпреки това, появяването на специфичната иконка не трябва да е причина за безпокойство, тъй като вероятно има няколко приложения, на които с удоволствие ще разрешите достъп до вашата камера и микрофон – ТикТок например. Но ако видите икона да се появява, когато използвате приложение, което не се нуждае от достъп до вашия телефон или микрофон, можете да го затворите и да проверите разрешенията си, знаейки. че нещо не е наред.

Телефоните с Android ще ни уведомяват, когато някой ни шпионира през приложенията (снимка)

Можете също да видите кои приложения имат достъп до вашата камера или микрофон, кога и къде сте ги използвали. Тази информация е налична в таблото за поверителност в настройките.

Източник: ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции