<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167951" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България куп...

“Тежко болен” за пред съда депутат от ДПС регистрира листа в Габрово 

05 Март 2023
1 356

“Тежко болен” за пред съда депутат от ДПС регистрира листа в Габрово, предаде “Дневник”.

Оръжният съд в Габрово е прекратил дело за непредумишлено убийство срещу бившия депутат от ДПС Юсеин Вейселов “заради тежко заболяване и необходимост от продължително лечение”.

По същото време той е публикувал във Facebook пост от лекция на евродепутата Юлхан Кючук, на която очевидно е присъствал. А часове по-късно се снима докато регистрира кандидат – депутатската листа на партията си за предстоящите извънредни парламентарни избори.

ДПС демонстрира кой командва ЦИК (видео)

Вейселов е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост. Той не се е явил на заседанието, но часове по-късно е отишъл в Районната избирателна комисия в Габрово, за да регистрира листата на ДПС за изборите на 2 април т.г., на която е водач. Преди това той е публикувал и поста си във Facebook от лекция на Илхан Кючук. В него той е споделил колко много е научил от евродепутата и колко полезно е било за него да бъде на лекцията му. Скоро след публикуването му този пост беше изтрит.

“Не съм стоял на лекцията на Илхан Кючюк, казва за “За истината” Вейсалов. Отидох само да го поздравя, защото ми помогна много при моето лечение”. Това обяснение обаче не съвпада със съдържанието на публикацията в социалната мрежа.

По отношение присъствието си в РИК – Габрово за регистрация на листата на ДПС в деня на делото срещу него, Юсеин Вейселов казва само: “Листа се регистрира за три минути, не виждам проблем”.

&#8220;Тежко болен&#8221; за пред съда депутат от ДПС регистрира листа в Габрово 
Снимка: ДПС ; Водачът в листата на ДПС за Габрово Юсеин Вейселов (в средата) регистрира листата часове след отлагане на дело срещу него заради заболяване.

В същия разговор кандидат-депутатът заподозря тенденциозно отношение, тъй като историята ставала публична точно преди старта на предизборната кампания. Той обаче услужливо пропуска факта, че с началото на предизборната кампания е съвпаднало спряното дело срещу него. Публикациите по този повод са само журналистическа работа.

За “тежкото заболяване”

Съдът е уведомен за заболяването на Вейселов през януари т.г. по време на едно от съдебните заседания. Тогава адвокатът му представя документи, които удостоверяват влошеното здравословно състояние на Вейселов. Това казва за “За истината” говорителят на Окръжния съд в Габрово Стела Цонева. Съдът назначава медицинска експертиза, която да установи степента на тежест на болестта. В това число и времето, необходимо за оздравяване на подсъдимия.

На 27 февруари т.г., на поредното насрочено съдебно заседание, назначеното вещо лице се произнася, че подсъдимият Вейселов действително страда от заболяване, чието лечение ще отнеме около половин година. Въз основа на това заключение съдът прекратява съдебното производство до оздравяването на депутата.

Юсеин Вейселов е избран за депутат в 47 и 48 Народно събрание, в които влиза с под 1800 гласа. Това общо-взето е прагът на доверие към ДПС в габровска област и идва предимно от три севлиевски села. При първия му парламентарен мандат бе със свален имунитет, от който сам се отказа, но след като главният прокурор го поиска, за да продължи наказателното производство срещу него.

Вейселов е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер. Обвинението срещу него е за това, че на 22 октомври 2019 година, на пътя между севлиевските села Кормянско и Петко Славейков, е нарушил правилата за движение, управлявайки лек автомобил. В резултат на това по непредпазливост е причинил смъртта на насрещно движещ се велосипедист.

“Тежко болен” за пред съда депутат от ДПС регистрира листа в Габрово

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции