TikTok вече ще има функция за родителски контрол

February 20, 2020
24 45
Коментари: 0

TikTok ще предоставя на родителите повече контрол върху начините, по които техните деца използват приложението.

 

В сряда видеоплатформата представи нова функция, наречена “режим за семейна безопасност”, която позволява на родителите да управляват дейността на детето си и времето, прекарано в платформата. Засега обаче тя се предлага само в определени европейски страни.

 

С новата функция родителите могат да определят времеви граници за детето си всеки ден, с интервали, включващи 40 минути, 60 минути и 90 минути. Родителите също могат да ограничат или изключат директните съобщения и да ограничат определено съдържание, което може да не е подходящо за всички възрастови групи.

 

TikTok главно се използва от тийнейджъри, като около 60% от месечните потребители на приложението в САЩ са на възраст от 16 до 24 години, според данни на Mediakix.

 

В приложението потребителите обикновено споделят 15-секундни клипове на себе си как танцуват, пеят песни, правят комедийни скечове или участват в предизвикателствата, които се появяват в платформата.

 

 

Както наскоро съобщи CNN Business, популярността на приложението сред тийнейджърите, съчетана с уникалния ѝ потенциал за мигновена популярност, принуди родителите да търсят отговори на трудни въпроси – от неприкосновеността личния живот до това как децата им могат да печелят от платформата.

 

В САЩ TikTok предлага ограничена версия на приложението за потребители на възраст под 13 години, като тя не позволява коментиране или споделяне на видеоклипове и съобщения с други хора, но въпреки това децата все още могат да виждат TikTok съдържание, което не е подходящо за тяхната възраст.

 

“Искаме хората да се забавляват в TikTok, но също така е важно да се грижим за тяхното благосъстояние, което означава да имат здравословни отношения с онлайн приложенията и услугите”, заяви Кормак Кийнън, ръководител на доверието и безопасността в TikTok.

 

 

Миналата година TikTok добави инструмент за управление на времето на използване, който позволи на потребителите да определят колко точно време да прекарват в платформата всеки ден.

 

По-рано този месец компанията също така заяви, че си партнира и с популярни личности в TikTok, за да прави кратки видеоклипове, които насърчават потребителите да следят колко време прекарват в платформата.

 

 

Източник: CNN

 

 

 

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: