<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151567" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Анализатор: М...

Том Форд става милиардер след продажбата на едноименната си марка

19 Ноември 2022
0 365

Том Форд става милиардер след като продаде едноименната си модна компания на Estée Lauder. Козметичната компания, притежаваща брандове като MAC и Clinique, заяви, че е закупила Tom Ford за 2,8 милиарда долара. Сделката ще бъде финализирана тази седмица.

Estée Lauder закупува марката Tom Ford за 2,3 млрд. долара, Marcolin – за 250 млн. долара

Като част от сделката, Estée Lauder придобива както марката Tom Ford за 2,3 милиарда долара, така и Marcolin за 250 милиона долара. Marcolin държи лиценза за очила Tom Ford, за 250 милиона долара. Дизайнерът Том Форд ще излезе от сделката 1,1 милиарда долара по-богат. Това съобщава Forbes

Кание Уест вече не е милиардер

Том Форд става милиардер след продажбата на едноименната си марка
iStock

Estée Lauder вече е едноличен собственик на марката Tom Ford и цялата ѝ интелектуална собственост. Досега козметичният гигант имаше сделка с Tom Ford Beauty. EL ще може да запази този лиценз след първоначалното му изтичане през 2030 г. и няма да има повече задължения.

Tom Ford Beauty постигна почти 25% ръст на нетните продажби в края на фискалната година на Estée Lauder. Компанията очаква бранда да спечели 1 милиард долара от нетни продажби.

Какво следва за дизайнера Том Форд?

61-годишният дизайнер Том Форд ще продължи да служи като творчески ръководител на марката до 2023 г. Председателят на Tom Ford International Доменико Де Соле също ще остане като консултант до 2023 г. 

„Не мога да бъда по-щастлив от тази сделка, тъй като The Estée Lauder е идеалният дом за марката“, заяви дизайнерът в изявление. „Те бяха изключителен партньор от първия ден от създаването на компанията и съм много развълнуван да видя какво ще се случи.“

Милиардер разказа какво е да изгубиш $70 милиарда за ден

През 1994 г. Форд става креативен директор на Gucci, а след това и на Yves Saint Laurent (YSL) когато тя бе закупена от Gucci през 2000 г. По време на неговото ръководство, компанията отбелязва 1200% ръст на продажбите. Това са близо 3 милиарда долара според Forbes. Впоследствие Форд и Де Соле помогнаха на Gucci да придобие Balenciaga и Bottega Veneta.

Когато френският моден милиардер Франсоа Пино придобива Gucci, Форд напуска и създава свой собствен лейбъл през 2005 г. 

С придобиването на Tom Ford от Estée Lauder, дизайнерът вече е милиардер.

Видео: Business News

Том Форд става милиардер след продажбата на едноименната си марка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции