<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92958" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Агресия към е...

Тома Биков реши да се представя като репортер на “Господарите” (видео)

01 Юли 2021
2 3170

Предизборната кампания става все по-забавна с всеки изминал ден. На мода в последния месец стана едно явление без аналог – политици стават разследващи граждани, разследващи журналисти и изобщо разследващи органи. Така кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков реши да се представя като репортер на “Господарите”.

Тома Биков и социалните мрежи

В свое живо включване от официалната страница на ГЕРБ във Фейсбук той и Александър Иванов показаха къща, за която твърдят, че е седалище на фирма, която до преди години е била собственост на настоящия шеф на НАП Румен Спецов. Сега управител на регистрираната административно на този адрес фирма според тях е Данаил Николов – малоимотен човек от Русенско.

“Ние за съжаление влизаме в ролята на някакви разследващи журналисти, или на “Господари на ефира”.

Тома Биков се представя като репортер на "Господарите"
Тома Биков и Александър Иванов като “разследващи журналисти”

За свободата на словото

Радваме се, че кандидат-депутатът Тома Биков милее за разследващата журналистика. Жалко, че това се случва, когато вече не е на власт. Преди това журналистиката в България беше натикана на 112-то място по свобода на словото, а властта удобно предпочиташе тя да не съществува. Може би показаната от Биков сделка щеше да е обект на журналистическо разследване, ако с години управляващите не се стараеха по всякакви начини да запушват устите на питащите. Може би така нямаше да се налага Тома Биков да реши да се представя като репортер на “Господарите”. А може би “разследването” му можеше да се проведе и по-рано, не по време на предизборната кампания.

Важното е, че рано или късно дори политиците стигат до извод, че разследващата журналистика е необходима. Дано това се отрази положително и на нагласата им към журналистите в бъдеще. За да не им се налага повече да влизат в ролята я на “Господари на ефира”, я на “разследващи граждани” или “разследващи политици”.

Този и още интересни материали от Уеба гледайте в новия епизод на “Господари на Уеба”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции