<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150071" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето колко дис...

Топлофикация започва поетапно пускане на отоплението в София

08 Ноември 2022
0 133

Топлофикация започва поетапно пускане на отоплението в София от средата на седмицата.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в столицата може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза за трайно застудяване. По данни на НИМХ от 9 ноември се очаква средноденонощните температури да паднат до +10 С°.

Подаването на топлинна енергия ще започне първо към училища и детски градини, а след това и към административните и жилищни сгради.

Топлофикация започва поетапно пускане на отоплението в София
Снимка: iStock

София ще има парно през зимата, а държавата ще търси инвеститор за “Топлофикация”

От дружеството напомнят, че абонатите трябва да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Необходимо е още отварянето на вентилите на радиаторите на максимална степен. Така няма да се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Важно е абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.

От компанията допълват, че максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия. 

Топлофикация започва поетапно пускане на отоплението в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции