<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95771" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Високите деп...

Тошко Йорданов: Ако проектокабинетът не мине, отговорността ще бъде на неподкрепилите го (видео)

04 Август 2021
0 5423

“Ако проектокабинетът не мине, отговорността ще бъде на неподкрепилите го”, това заяви председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов в ефира на bTV.

“Министрите в проектокабинета бяха избрани по експертиза. Голяма част от тези хора са в експертните групи на “Има такъв народ” (ИТН), които от три години работят по управленската програма. Те са наясно с проблемите и как трябва да бъдат разрешени. Зад гърба им стои екип”, посочи Тошко Йорданов за номинираните за министри.

“Против сме да се слагат политици на позиции, на които трябвада има експерти. В управлението на ГЕРБ имаше това – там гледахме политически министри, които нищо не разбираха от това, което министерстваха”, отбеляза Йорданов.

Вижте кой кой е в предложеното от “Има такъв народ” правителство (видео и снимки)

Ролята на Слави Трифонов

Той посочи, че лидерът на партията Слави Трифонов не се бърка в работата на отделите. Трифонов не се бърка в работата на комисията по финанси или здравеопазване. Не той казва кой експерт става повече от другия – това става в процеса на работа.

“При нас има вътрешно прочистване от три години насам. Слави Трифонов е лидер на тази партия и понякога има политически решения, които се обсъждат от кръга, който отговаря за това”, обясни Йорданов за избора на министрите. 

Той напомни, че България не е министър-председателска република, по-голямата тежест е в парламента. 

Тошко Йорданов: Ако проектокабинетът не мине, отговорността ще бъде на неподкрепилите го
За номинацията на Петър Илиев

Тошко Йорданов коментира и номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи.

“За министър на вътрешните работи, включително в разговори с хора от системата, разбрахме, че е по-добре да е човек, който е извън системата и с юридическо образование. Иначе в самото МВР има достатъчно професионалисти по отделните сектори. Трябва външен юридически поглед към това министерство, което е от най-важните”, уточни той.

Петър Илиев беше обсъждан като кандидат за премиер на един много ранен етап, добави Йорданов.

Кои хора ще са вицепремиери ще стане ясно, когато внесем проектокабинета при президента Радев, посочи още Тошко Йорданов.

Тошко Йорданов: Ако проектокабинетът не мине, отговорността ще бъде на неподкрепилите го

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции