<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137480" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП: Премиеръ...

Тошко Йорданов: Отворени сме за диалог с бившите си коалиционни партньори (видео)

15 Юли 2022
0 623

“Отворени сме за диалог с бившите си коалиционни партньори”, каза лидерът на “Има такъв народ” Тошко Йорданов по време на консултациите за съставяне на правителство.

Той отговори на думите на президента Радев, че ИТН са решили да напуснат правителството и да заставят Народното събрание да излъчи ново правителство или страната да отиде на предсрочни избори така:

“Един от нашите партньори наруши коалиционното споразумение и решението, което всички ние взехме на проведения при Вас консултативен съвет. Неспазването на националните интереси на един от коалиционните ни партньори е причина за тази кризисна ситуация.”

Тошко Йорданов: Отворени сме за диалог с бившите си коалиционни партньори (видео)

“Смятаме, че е най-добре следващото правителство да бъде излъчено от четирите коалиционни партиии. Като основни положения ние сме сходни, ние не се различаваме. Имаме разминавания, но те не са основни”, каза още Йорданов.

БСП: Премиерът трябва да бъде излъчен от “Продължаваме промяната” (видео)

На въпрос дали са склонни да приемат бъдещият премиер да бъде излъчен от друга партия, ако третият мандат бъде връчен на “Има такъв народ”, Йорданов заяви:

“Ние нямаме претенции бъдещият министър-председател да е от нашата партия.”

ИТН: Отворени сме за диалог с бившите си коалиционни партньори

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Фреш

    21 Юли 2022

    Стиска кокала защото социологията го поставя на ръба да влезе в следващия парламент и стиска кокала колкото може...защото господин трифонов така е наредил. Както нареди той авторитарно, така и изпълнява Тошко Африкански.

Покажи всички Скрий

Реакции