<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98469" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съкратената ...

Тошко Йорданов: Татяна Дончева предлагаше половин милион, за да отцепи депутати от ИТН

04 Септември 2021
0 2042

“Татяна Дончева предлагаше половин милион, за да отцепи депутати от ИТН” – това заяви депутатът Тошко Йорданов, съобщава Dir.bg.

“Дончева е изключително нечистоплътен политически човек. Когато се говореше при кого ще отиде третият мандат, тръгна да обикаля част нашите депутати. Предлагаше им да напускат парламентарната група. Убеждаваше ги да вземат други с тях, обещавайки им министерски кресла. Дори е драскала на едни листчета – “половин милион ще ти дам”, заяви той в предаването “Политически НЕкоректно” по БНР.

Тошко Йорданов: Татяна Дончева предлагаше половин милион, за да отцепи депутати от ИТН
На въпрос има ли ги тези листчета, той отговори:

“Листчетата си ги е взела, но разговорът може да бъде доказан и там където е отишла да го води с човека от нашите, който може да излезе на детектор и лъжата и да потвърди всичко това – има камери в този офис. Водила е разговора с конкретни имена кого трябва да дръпне – Ива Митева, Иван Хиновски, и му е обяснявала, че ние сме чалгари, сценаристите са простаци и трябва да бъдат изолирани. Този човек ще излезе да го потвърди. Тя знае къде и при кого е ходила. Татяна Дончева е некоректен човек меко казано, тя лъже”.  

“Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев. Татяна Дончева е лъжец, много често лъже откровено, както излъга, че депутатската ни листа във Варна е редена от Маджо”, заяви още Йорданов във връзка с думите на депутатката от “Изправи се БГ! Ние идваме!”, че Ахмед Доган и Алексиев – бивш общински съветник от ГЕРБ, стоят зад партията на Слави Трифонов.

Тошко Йорданов обяви, че Ива Митева била заплашена с убийство

За ДПС и ГЕРБ

“Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и “касичката” на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща”, коментира Татяна Дончева в предаването “Неделя 150” миналата седмица.

“Не е вярно. Орлин Алексиев беше от ГЕРБ. Не виждам къде е ГЕРБ и ДПС. Те вярно, че са едно и работят заедно, то затова правят такава връзка”. Така отвърна Йорданов и припомни, че в 45-ото НС е имало мантра, че ИТН ще са патерица на ГЕРБ. В 46-ия парламент новата мантра е, че ДПС стои зад ИТН.

“Когато бъде изчегъртана ГЕРБ от властта и от организма на държавата, тогава нека си водим войни. Хубаво е да осъзнаят и другите партии, че има по-голямо зло. Ако останалите партии, които влязат в следващия парламент, осъзнаят, че големият враг е ГЕРБ, защото те са достатъчно силни и с достатъчно ресурси, просмукани са в цялото държавно управление и реално имат власт по места и тормозят хората, а нас да ни оставят на мира и да се съсредоточим върху големия враг”, каза Йорданов.

Йорданов заяви още категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет:

“Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президента Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона – за НСО и за изваждане на бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа – за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество”.

За Петър Илиев

Според Тошко Йорданов има тенденциозна координирана атака срещу Петър Илиев. По думите му целта на обвиненията в плагиатство е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, където преподава:

“Ние си защитаваме хората, особено когато са подложени на безпрецедентен натиск и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е осъден за плагиатство, а това се доказва в съда. … Има съзнателен план срещу него. … Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво означава това. Човекът е почти извънземен на тема право. Той е прекрасен юрист, тука никой не може да го атакува и не смее да каже, че е лош юрист. Той е от едно поколение с лицата от “Демократична България”, което са юристи, само че той не е от тази клика”.

Тошко Йорданов за “Дневник”

Йорданов изказа свое съмнение, че атаката е координирана, сигналите са основно на базата на публикации в “Дневник”:

“Дневник” е всичко друго, само не и независим вестник, който няма нищо общо с “Демократична България”, заяви той.

Заплахата към Ива Митева

“Абсолютна политическа демонстрация за сплашване”, заяви Тошко Йорданов за заплахата за убийство срещу председателката на Народното събрание Ива Митева, въпреки, че задържаният е безработен криминално проявен мъж от Стара Загора.

“Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ – с името на майка ѝ и с изречението: “Знам къде живее”, добави той.

По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си:

“Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.”.

По думите на Йорданов е имало прекалено много съвпадения: “Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това – чета и аз от медиите. Доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха”.

Тошко Йорданов: Татяна Дончева предлагаше половин милион, за да отцепи депутати от ИТН

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции