<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104258" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленият сер...

Три партии искат оставката на министър Кацаров

20 Октомври 2021
0 4514

БСП, ВМРО и “Възраждане” искат оставката на Кацаров

БСП, ВМРО и Възраждане приеха официално позиции срещу новите противоепидемични мерки, наложени от здравния министър Стойчо Кацаров. Трите партии дори го призоваха да подаде оставка, съобщава Клуб Z.

Три партии искат оставката на министър Кацаров

Същевременно в социалните мрежи избухна масово негодувание срещу Кацаров.

“Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка”, заявиха от Изпълнителното бюро на БСП.

Според социалистите ваксинирането е доброволен акт и не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите.

От ВМРО заеха сходна позиция:

“Категорично се обявяваме против безпринципното налагане на мерки от страна на служебното правителство. Това е социален геноцид! Оставка на Кацаров!”.

Днес от 12 ч пред Министерството на здравеопазването ще се проведе протест организиран от партия “Възраждане”. 

Пуснаха заповедта за новите здравни мерки срещу Covid-19 (документ)

“Призоваваме в него да се включат всички граждани, които не желаят в страната ни да бъде въвеждан така нареченият  “Зелен сертификат”. Очакваме здравният министър Стойчо Кацаров да слезе да разговаря с гражданите, да отговори на въпросите ни.

Призоваваме Румен Радев да излезе пред нас, за да ни обясни защо правителството назначено от него продължава политиката на правителството на ГЕРБ и ВМРО – БНД, а по въвеждането на дискриминационни мерки, дори я надминава”, съобщиха от партията на Костадин Костадинов.

Три партии искат оставката на министър Кацаров

В социалните мрежи кипи също революционен дух и се цитират текстове от Конституцията и от европейски регламенти, че МЗ няма право да ограничаава правото на придвижване.

Всъщност, заповедта на здравния министър ограничава достъпа до определени обекти заради епидемията, а зеленият сертификат улеснява придвижването за неговите притежатели и това вече бе практика в редица европейски държави. 

БСП, ВМРО и “Възраждане” искат оставката на Кацаров

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции