<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151042" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ с обвине...

Трима свидетели ще бъдат разпитани по делото за клевета на Петков срещу Борисов

15 Ноември 2022
2 136

Трима свидетели ще бъдат разпитани по делото за клевета на Кирил Петков срещу Борисов.

В Софийския районен съд започна частното наказателно дело, заведено от лидера на “Продължаваме промяната” срещу лидера на ГЕРБ след твърдение на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ. Те не явиха в съдебната зала и бяха представлявани от адвокатите Стоян Мадин и Менко Менков, пише в. Дневник.

На влизане в съда адвокат Менков, който защитава лидера на ГЕРБ, коментира пред журналисти, че настоящият частен процес на Петков е “продължение на невъзможността политически да бъде репресиран Бойко Борисов, благодарение на действията на прокуратурата и на българския съд най-вече, който обяви задържането на Борисов и Севделина Арнаудова за незаконосъобразни”.

Днес започва делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов

Трима свидетели ще бъдат разпитани по делото за клевета на Петков срещу Борисов

Адвокатът на Петков отказа да посочи пред журналисти кои са свидетелите. Те ще бъдат доведени и ще дадат показания на 9 януари, когато е насрочено следващото заседание по делото.

Софийският районен съд прие за съвместно разглеждане граждански иск от Петков за 10 хил. лв. за причинени неимуществени вреди. Искът е частичен като пълният размер на претендираните вреди от Петков са за половин милион лева. Петков твърди, че с изказванията си Борисов му е нанесъл неимуществени вреди.

Наказателното дело срещу Борисов бе заведено от бившия премиер и съпредседател на “Продължаваме промяната” Кирил Петков в края на август.

“Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, комисиони, за всякакви клевети, каквито той непрекъснато говори навсякъде. Време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати”, заяви тогава Петков и допълни, че цената на газа, която правителството е плащало до неговата смяна от служебния кабинет в началото на август, е била под 30 долара на европейския пазар.

Трима свидетели ще бъдат разпитани по делото за клевета на Кирил Петков срещу Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции