<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110266" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето колко теж...

Триметровата шахта, в която падна бременна жена, може да донесе на собствениците до 10 000 лв. глоба

01 Декември 2021
0 1456

До 10 000 лв. може да стигне глобата за собствениците на шахтата, в която пропадна бременна жена, съобщава в. “Сега”. Това стана ясно днес от изявления на представители на Столична община в сутрешните телевизионни блокове.

Бременна жена пропадна в триметрова шахта в София
снимка бтв

Както се разбра веднага след инцидента, отговорността се оказа именно на собствениците. Те били петима, притежатели по наследство, повечето живеели в чужбина. Главният архитект на София трябва да им предпише обстойни предписания за обезопасяване.

Бременна жена пропадна в триметрова шахта в София (видео и снимки)

Съпругът на жената обаче не смята, че виновни са единствено собствениците. “Живял съм 5 години в чужбина – в Нидерландия и Канада. Там също има английски дворове, но хората не падат. Задължение на собствениците е да държат прилежащите части, всичко, което е свързано със сградата. Но задължение на Общината е да проверява, ако нещо не е наред. Според мен Столичната община също има вина”, заяви пред БНТ Михаил Младенов. Семейството ще си търси правата по съдебен път.

Инцидентът стана вчера, като по информация на bTV тя е вървяла с мъжа си, когато е стъпила върху шахтата, металните врати се разместват и тя пропада на дълбочина от около 3 метра. Жената е откарана в “Пирогов”, по-късно изписана. 

Собствениците на шахтата, в която падна бременна жена, може да бъдат глобени с до 10 000 лв.

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции