<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111536" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Трябва ли депутатите да влизат само със зелен сертификат в парламента? (видео)

11 Декември 2021
0 270

Трябва ли депутатите да влизат само със зелен сертификат в парламента? На този въпрос се опитаха да отговорят д-р Александър Симидчиев от „Демократична България” и проф. Асен Балтов от ГЕРБ. И двамата са на мнение, че народните представители трябва да имат сертификат, за да влизат в НС.

Кирил Петков представи състава на Министерски съвет – ето всички имена (списък)

Трябва ли депутатите да влизат само със зелен сертификат в парламента?

„Нашата позиция не беше възприета от останалите членове на парламентарните групи. Опитахме се да покажем, че народните представители по нищо не се различават от един обикновен гражданин. Лично на мен ми е много болно, защото знам какво се случва по болниците. В „Пирогов”,в момента, в който се въведе зеленият сертификат, всички, които не са ваксинирани трябваше да се наредят на опашка, за да се тестват. За народните представители не е така”, каза Балтов.

„Депутатите трябва да влизат със зелен сертификат. Предложението на ГЕРБ беше тези, които нямат сертификат, да могат да работят дистанционно. Гласувахме против. До момента в парламента се гласува депутатите без зелен сертификат да могат да работят дистанционно. Все още не е имало гласуване да се влиза в парламента без документ за ваксинация или преболедуване. Надявам се решението да бъде не политическо, а медицинско. В една зала се събират 240 души и няма дистанция”, заяви Симидчиев.

От няколко седмици в Европейския парламент достъпът е само със зелен сертификат. Следващата седмица ще се проведе Среща на върха. Освен сертификат, политическите лидери ще трябва да имат и отрицателен PCR тест.

Двамата коментираха и решението на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров да слее детската болница „Д-р Иван Митев” с многопрофилната болница „Лозенец”. И двамата не са съгласни с идеята.

„Не е направен анализ на нуждите на лечебното заведение и няма реални оценки”, заяви Симидчиев.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции