<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100630" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бившият прок...

Тръмп съди племенницата си и “Ню Йорк Таймс” заради обвиненията в данъчна измама

22 Септември 2021
0 164

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съди племенницата си и “Ню Йорк Таймс” заради статия от 2018 г., в която се твърди, че е замесен в “съмнителни данъчни схеми”.

Тръмп да предаде данъчните си декларации, разпореди Върховният съд на САЩ (видео)

Тръмп съди племенницата си и "Ню Йорк Таймс" заради обвиненията в данъчна измама

Обвинението е, че Мери Тръмп и репортерите на вестника са “участват в коварен заговор” за получаване на поверителни документи.

Твърди се, че 56-годишната племенница на бившия президент е нарушила споразумение, което ѝ забранява да разкрива данъчните декларации. През 2020 г. тя издаде мемоарите си “Твърде много, никога достатъчно”, в които разказва как семейството ѝ е създало “най-опасния човек на света”, визирайки Доналд Тръмп. 45-ият американски президент неколкократно отхвърля твърденията в книгата.

В искът, който е в размер на 27 страници, пише, че репортерите на “Ню Йорк Таймс” безмилостно са издирвали племенницата му Мери Л. Тръмп и са я убедили да изнесе протоколите от адвокатската кантора и да ги предаде на вестника, като част от “лична вендета”.

Като се твърди, че Тръмп търси обезщетение в размер не по-малко от 100 милиона долара.

През 2019г. “Ню Йорк Таймс“ и тримата журналисти получиха награда “Пулицър” за разследването на финансите на семейство Тръмп, което според борда на наградата “Пулицър” “развенчава твърденията му за собствено богатство и разкрива бизнес империя, изпълнена с укривания на данъци”.

Тръмп съди племенницата си и "Ню Йорк Таймс" заради обвиненията в данъчна измама

Крейг, един от репортерите посочени в делото, написа в “Туитър”: “Почуках на вратата на Мери Тръмп. Тя я отвори. Мисля, че ​​това се нарича журналистика.”

Миналата година обвиняемата заведе собствено дело срещу Доналд Тръмп и двама членове на семейството. По нейни думи те са я лишили от наследство. Делото все още е висящо.

Мери е дъщеря на най-големия брат на Тръмп – Фред Тръмп-младши – който почина през 1981 г. от усложнения поради алкохолизъм.
Тя все още не е коментирала съдебния процес.

Източник: Би Би Си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции