<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124739" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сотир Цацаро...

Цацаров стана шеф във върховната прокуратура

05 Април 2022
0 548

Цацаров стана шеф във върховната прокуратура.

Бившият председател на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е вече е шеф на отдел там, предава в. “Сега”.

В запитване на медията прокуратурата обяснява, че Цацаров в момента завежда отдел девети – “Нормативен анализ”. Този отдел бе създаден съвсем скоро – на 16 март главният прокурор Иван Гешев поиска да бъде увеличен щатът на Върховната касационна прокуратура, за да бъде създаден отдел 09.

Цацаров стана шеф във върховната прокуратура
БулФото

Обяснението е, че върховните прокуратури са изключени от правилата за измерването на натовареността на магистратите и затова тя не се изчислява и прокуратурата обективно няма данни за тях. Обяснява се обаче каква е спецификата на работата на отдела на Цацаров – координиране участието на прокуратурата в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове чрез участие в работата им, изготвяне на мнения и становища по проекти за нормативни актове, изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд и становища по конституционни дела и т.н.

Сотир Цацаров подава оставка

Припомняме, че през януари Цацаров подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия, след което му бе отнет достъпа до класифицирана информация.

Цацаров се връща в Прокуратурата, вижте кой ще оглави КПКОНПИ до избирането на нов шеф

На 1 март екс-шефът на КПКОНПИ е върнат в прокуратурата, която оглавяваше в продължение на 7 години.

Цацаров стана шеф във върховната прокуратура

Източник: в. “Сега”

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции