<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Британци оти...

Цонев: ДПС е и ще бъде двигателят на всички ключови за България решения (позиция)

28 Февруари 2022
0 829

“Изминалата драматична за света, Европа и България седмица отново показа, че ДПС има адекватни позиции по важните за страната теми. Позиции, които са в пълен синхрон с позициите на нашите натовски и европейски партньори.” Това заявява Йордан Цонев от ДПС в съобщение, разпространено до медиите.

“В деня, в който започна войната в Украйна, управляващата коалиция потъна в идеологическите си разногласия и беше напът да лиши България от единна, ясна и категорична позиция, осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна. Както и адекватният отговор като санкции на нашите съюзници, който ние трябваше да подкрепим”, се казва в съобщението.

Депутатите приеха Декларация за агресията на Русия срещу Украйна (снимки)

По думите на Цонев, след намесата на ДПС, българският парламент успя да приеме това решение и българският министър-председател е заминал за общата среща на върха в Брюксел с тази позиция.

Цонев: ДПС е и ще бъде двигателят на всички ключови за България решения (позиция)
БулФото

„Финансовото ядрено оръжие“ е задействано срещу Русия. Какво означава това

“При обсъждането на санкциите срещу Русия ЕС настоя всички държави – членки да преразгледат всяко едно решение за даване на гражданство или статут на постоянно пребиваващ на руски граждани. Да припомним, че ДПС още от януари насам излезе със своя законодателна инициатива, внесена в НС, с която се задължават компетентните органи да извършат пълна ревизия на всеки един отделен случай на издаден такъв паспорт. Нашият законопроект бе отхвърлен от управляващото мнозинство. За второто четене на законопроекта ние сме внесли същите текстове и очакваме мнозинството в НС да се съобрази с волята на европейските ни партньори”, заявява зам.-председателят на ДПС.

Цонев: ДПС е и ще бъде двигателят на всички ключови за България решения.
БулФото

“Във всички ключови за България решения ДПС винаги е имало вярната за страната ни позиция. И нещо повече, било е и ще бъде двигателят на тези решения”, коментира Цонев.

Цонев: ДПС е и ще бъде двигателят на всички ключови за България решения.

Източник: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции