<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138137" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия планир...

ЦРУ: Нямаме информация Владимир Путин да е болен

21 Юли 2022
0 79

Американското външно разузнаване – ЦРУ, отрича да разполага с информация за здравето на руския президент Владимир Путин. Това съобщи BBC в четвъртък, като се позова на Уилям Бърнс, директор на ЦРУ.

Съобщението идва след множество медийни публикации, твърдящи, че Путин, който тази година навършва 70 г., е болен. От началото на войната в Украйна често се повтаря, че руският президент може би има рак, пише Дневник.

Паркинсонизъм, рак, деменция: Болен ли е Путин?

Бърнс заяви, че няма доказателства, че здравословното състояние на Путин е лошо. Даже се пошегува, че президентът дори изглеждал “твърде здрав”.

ЦРУ: Нямаме информация Владимир Путин да е болен
iStock

“Има много слухове за здравето на президента Путин и доколкото можем да кажем, той е напълно здрав”, каза Бърнс на Форума за сигурност в Аспен, щата Колорадо.

Бърнс е бил посланик в Москва. Той сподели, че е наблюдавал и общувал с руския лидер повече от две десетилетия.

Лавров отрича Путин да е болен

“Г-н Путин е голям привърженик на контрола, сплашването и изравняването (на сметките) и тези черти са се затвърдили през последното десетилетие, тъй като кръгът му от съветници се сви”, каза шефът на ЦРУ.

“Путин е убеден, че неговата съдба като лидер на Русия е да възстанови Русия като велика сила. Той вярва, че ключът към това е да се създаде отново сфера на влияние в съседните страни и не може да направи това, без да контролира Украйна”.

ЦРУ: Нямаме информация Владимир Путин да е болен

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции