<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министър Йор...

Цвета Маркова: Ще освободят Цацаров по-рано от 1 март (видео)

17 Януари 2022
0 209

Цвета Маркова: Ще освободят Цацаров по-рано от 1 март – това заяви тя по NOVA.

“Дадена е заявка, че ще бъде депозирана молба в Народното събрание на 1 март за прекратяване на мандата на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Вероятно това е било катализатор за отнемане достъпа му до класифицирана информация”. Това каза в ефира на „На Фокус” Цвета Маркова, магистър по право и бивш председател на ДКСИ.

Според нея въобще няма да се чака до 1 март и Цацаров ще бъде освободен още следващата седмица. Причината – невъзможност да изпълнява служебните си задължения.

“На практика той няма да може да работи без достъп до такава информация”, допълни Маркова.

“Такъв ход от страна на властта не е нов и преди е имало случаи с отнемане достъпа до класифицирана информация на хора на висок пост, които са представлявали България в Брюксел”, заяви още тя.

Цвета Маркова: Ще освободят Цацаров по-рано от 1 март (видео)

Кирил Петков: Има последствия от изнесената от Цацаров секретна информация (видео)

Относно желанието за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, Цвета Маркова подчерта, че това може да стане само чрез промяна в Конституцията или на Висшия съдебен съвет.

“Искат оставката на главния прокурор, но в Конституцията и законите пише друго – той има мандат и той изтича”, заяви юристът.

Цвета Маркова: Ще освободят Цацаров по-рано от 1 март

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции