<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сигнал за куп...

Цяло село се оказа без право на глас заради сменени имена на улици (РЕПОРТАЖ)

11 Юли 2021
0 686

Цяло село се оказа без право на глас заради сменени имена на улици
– за това сигнализира наш зрител. Става въпрос за село Голема Раковица, община Елин Пелин, където имената на улиците са били сменени преди 2 месеца.

Сигналът до “Господарите”

Наш потребител сподели във видеовръзка с репортера ни Виктория Симеонова, че майка му не е успяла да гласува днес сутринта. Причината – след смяна на имената на улиците в селото, тя не е сменила личната си карта. Така се оказва, че вече не попада в списъците за гласуване с адреса от документите си. В сходна ситуация попадат още много жители на селото.

По думите на сина на засегнатата, хората не са имали информация, че за изборите ще трябва да сменят личните си документи. Това разбират днес, когато от секцията в селото ги връщат.

Решението на Районната избирателна комисия

Веднага след като се запознахме с проблема се свързахме с Районната избирателна комисия на район 26, в който попада Елин Пелин. Оттам обещаха бързо да помислят за решение на проблема. 10 минути по-късно съобщиха за нашия екип, че жителите на селото ще могат да вземат удостоверения за гласуване от общината още днес и така да упражнят правото си на глас.

Хаос с правото на глас на цяло село заради сменени имена на улици
Сигнализирайте на “Господарите” за всякакви нередности в изборния ден

Очакваме сигналите ви за всякакви нередности в изборния ден във вид на снимки и видео на нашия сайт , на лични съобщения във Фейсбук страницата ни, както и на имейл: [email protected].

Цяло село се оказа без право на глас заради сменени имена на улици
Хаос с правото на глас на цяло село заради сменени имена на улици Наш потребител сподели във видеовръзка с репортера ни Виктория Симеонова, че майка му не е успяла да гласува днес сутринта. Причината – след смяна на имената на улиците. В селото, тя не е сменила личната си карта. Така се оказва, че вече не попада в списъците за гласуване с адреса от документите си. В сходна ситуация попадат още много жители на селото.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции