<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия ще пров...

Туристи заседнаха 21 етажа под земята в Гранд Каньон (видео)

26 Октомври 2022
1 234

Туристи заседнаха 21 етажа под земята в Гранд Каньон.

В неделя група туристи се спуснаха в пещера в района Пийч Спрингс, Аризона в САЩ, когато асансьорът се повреди около обяд. След известен престой под земята хората бяха извадени на повърхността след намесата на местната пожарна служба.

Сред шестимата посетители бе четиричленно семейство с малки деца и още една семейна двойка.

Закъсалите туристи трябвало да изкачат пеш 21 етажа по аварийното стълбище. С помощта на пожарникарите четиричленното семейство успяло да преодолее препятствието едва към 20 часа вечерта. Същото направил и съпругът на втората двойка, но впоследствие се върнал обратно, за да остане при жена си.

Дъглас Грашел, който бе спасен заедно с жена си и двете им деца, разказва пред CNN, че асансьорът блокирал около 11:30 преди обед.

“Асансьорът започна да пуши и усетихме миризма, която ни подсказа, че нещо не е наред”, сподели мъжът.

Той и съпругата му нямало как да изнесат сами малкото дете и бебето по аварийното стълбище, но за щастие на помощ дошли огнеборците.

От пожарната служба излязоха с изявление по случая, в което се казва, че аварията е предизвикана от спиране на тока. В помощ на операцията на място е бил докаран външен генератор.

4-годишно момченце оцеля по чудо след падане от 21 метра височина (снимки)

Големият каньон
Туристи заседнаха 21 етажа под земята в Гранд Каньон (видео)
iStock

Гранд Каньон е природен феномен, намиращ се на територията на щата Аризона. Образуван е от врязването на река Колорадо в едноименното плато.

Той е обявен е за световно богатство в спъсъка на ЮНЕСКО от 1979 година. Мястото се посещава всяка година от милиони туристи от страната и света. Някои маршрути позволяват на посетителите да се спуснат в пещери, населявани в миналото от коренното население.

Туристи заседнаха 21 етажа под земята в Гранд Каньон

Видео: YouTube/ABC7

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции