Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Twitter е използвала телефонните номера на потребителите за реклама, вместо за сигурност
Twitter е използвала телефонните номера на потребителите за реклама, вместо за сигурност
По света
10-09-19
добавено
239
прегледа

Когато някои потребители предоставили на социалната платформа "Twitter" своя телефонен номер, за да направят профила си по-защитен, компанията е използвала информацията за рекламни цели, според съобщение на "Twitter", публикувано във вторник.

 

Това не е първият път, когато голяма социална мрежа е взела информация, изрично предназначена за цели за сигурност, а след това скришно или "случайно" я използва за нещо съвсем друго.

 

"Facebook" също направи нещо подобно с телефонните номера, предоставени от потребителите за двуфакторна автентификация, което  бе потвърдено от самата компания миналата година.

 

„Наскоро открихме, че когато сте предоставили имейл адрес или телефонен номер с цел безопасност или сигурност (например двуфакторна автентикация), тези данни може да са били използвани по невнимание за рекламни цели и по-специално в нашата рекламна система за персонализирани и партньорски аудитории", пише в съобщението на "Twitter".

 

"Накратко, когато рекламодател, използващ платформата качи свой собствен маркетинг списък с имейл адреси или телефонни номера, Twitter може да е съгласувал списъка с потребителите на платформата „въз основа на имейла или телефонния номер, който е предоставен с цел безопасност и сигурност от притежателя на съответния профил. Това беше грешка и се извиняваме“, пише още в съобщението.

 

Компанията твърди, че не може да каже със сигурност колко хора са били засегнати, но казва, че проблемът е отстранен от 17 септември насам.

 

Това използване на данни, предоставени от потребителите умишлено с цел засилване сигурността, може да накара хората да се замислят повече относно използването на телефонен номер, за да защитят профила си.

 

Въпреки това, двуфакторната автентификация остава най-честата практика за сигурност за огромната част от потребителите на "Twitter".

 

„Много съжаляваме, че това се е случило и предприемаме стъпки, за да сме сигурни, че тази грешка няма да се повтори“, завършва съобщението на компанията.

 

 

Източник: Vice