<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117402" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близките на п...

Тялото на починалата жена във Враца ще бъде ексхумирано

02 Февруари 2022
0 8982

Тялото на починалата жена във Враца ще бъде ексхумирано. Това стана ясно от прессъобщение на прокуратурата.

“С оглед необходимостта от изготвяне на съдебномедицинска експертиза за установяване причината за смъртта на пострадалата, предстои извършване на ексхумация и аутопсия”, заяви държавното обвинение.

Жена почина пред очите на детето си след 40 минути чакане в Спешна помощ (РЕПОРТАЖ)

Вчера Окръжната прокуратура във Враца се самосезира по случая и образува досъдебно производство. Става дума за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. Разпитани са били свидетели, сред които и близките на починалата. Иззета е медицинската документация по случая от МБАЛ “Христо Ботев” – Враца.

Започват проверки след потресаващия случай с починалата жена в Спешна помощ във Враца

В кратки срокове следва да бъдат разпитани нови свидетели, в т.ч. длъжностни лица от структурите, относими към инцидента. Иззетите видеозаписи от спешното отделение на болницата ще се приобщят към доказателствения материал по делото.

Изискана е документация за трудови договори и длъжностни характеристики на служители, вкл. вътрешни правилници и задължения на съответните медицински лица в МБАЛ – Враца.

Тялото на починалата жена във Враца ще бъде ексхумирано
Стопкадър: bTV

От обвинението са поискали и допълнителна медицинска документация, касаеща здравословното състояние на починалата. Ще бъде направен детайлен анализ на всички данни, получени от Центъра за спешна медицинска помощ – Враца. А също така и на приети, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112.

Очаква се писмена информация от Изпълнителна агенция „Медицински одит“ РЗОК – Враца относно констатираното по случая.

Тялото на починалата жена във Враца ще бъде ексхумирано
Снимка: БулФото

Сестрата от клипа с починалата жена: Може би съм се забавила, не мисля, че вината е моя

Въз основа на получената информация, в хода на досъдебното производство ще се предприемат допълнителни действия от страна на разследващите органи.

Тялото на починалата жена във Враца ще бъде ексхумирано

Източник: Прокуратура на Република България

Видео: bTV

Заглавна снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции