<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139742" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ отрекоха ...

Убитият от САЩ лидер на “Ал Кайда” се е криел край Велинград

03 Август 2022
3 9375

Убитият от САЩ лидер на “Ал Кайда” се е криел край Велинград.

Това казва бившият служител на антитеросристичните групи към МВР Мирослав Пизов, цитиран от Bg-voice.

Водачът на “Ал Кайда” е убит от “бомба нинджа” (видео)

Вторият човек в организацията, застанал начело след убийството на Осама бин Ладен през 2011 година, се е укривал в Родопите в периода 1995-1996 година.

Със съгласието на Русия

Едва ли е случайност, че по същото време и само на около 40 километра от града в Якоруда са живеели трима офицери на ГРУ (Държавното разузнавателно управление на Русия). Генералният секретар на МВР по онова време Георги Ламбов и Владимир манолов, шеф на Националната служба “Сигурност” казват, че ал Зауахири не е бил издирван, тъй като между България и Египет (където е роден) не е имало спогодба за съдебно сътрудничество.

САЩ предупредиха за възможни терористични атаки след убийството на лидера на “Ал Кайда”

Обучение в Русия

След престоя си в България по всяка вероятност той е заминал за Русия. Бил е обучаван от Руската федерална служба за безопасност (ФСБ) в Кавказ. Това твърди бившият агент на руските служби Александър Литвиненко, отровен в Лондон през 2006 година. А по думите на бившия служител на КГБ Константин Преображенски, именно Литвиненко е бил отговорен за престоя на Зауахири в България.

Лидерът на “Ал Кайда” е ликвидиран в Кабул

“Търговецът на смърт”
Убитият от САЩ лидер на &#8220;Ал Кайда&#8221; се е криел край Велинград

В същото време търговецът на оръжие Виктор Бут, излежаващ 25-годишна присъда в щатски затвор, е работил в България с офшорното дружество “КАС Инженеринг”, управлявано от Петър Мирчев. Произвежданите в страната ни оръжия Бут е транспортирал чрез компанията си “Еър Кес”.

“Търговецът на смърт”: Ще излезе ли на свобода Виктор Бут?

Свързаната с бившата номенклатура “КАС Инженеринг” и днес контролира основната част от икономиката и държавния апарат на страната.

САЩ и Русия уговарят размяна на затворници –  баскетболна звезда срещу “търговеца на смърт” Виктор Бут

Понастоящем “търговецът на смърт” Виктор Бут е в килия в Ню Йорк. Може да бъде освободен при размяна на американски затворници в Русия.

Убитият от САЩ лидер на “Ал Кайда” се е криел край Велинград

Източник: Bg-voice

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции