<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124042" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Несебър отк...

Украйна призовава за криминализиране на знака “Z”

29 Март 2022
0 2098

Държавите да криминализират знака “Z” – за това призова външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в Twitter.

По-рано стана ясно, че публичната употреба на символа “Z” в някои провинции в Германия ще се счита за престъпление. Западът вече приема, че той означава подкрепа към руската инавазия в Украйна.

Как буквата Z стана символ на войната за Русия?

Министерството на вътрешните работи на Федералната република обяви наказателни последици за използването на символа в контекста на войната, но латинската буква не може да бъде забранена.

„Руската инвазия срещу Украйна е криминално престъпление. Всеки, който публично одобрява тази война, може да бъде подведен под наказателна отговорност. Това се отнася също и за символа Z. Федералните агенции за безопасност разглеждат използването на символа“, гласи позиция на министерството.

В баварския град Вюрцбург неизвестен извършител изрисува стената на църква с множество знаци “Z”. Случаят вече се разследва и са възможни парични глоби по закона за наказателното право или до три години затвор.

Появиха се и критики дали подходът е правилен, защото това би трябвало да доведе и до забрана на други символи, противоречащи с демократичните ценности.

Украйна призовава за криминализирането на знака “Z”

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции