<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127333" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петков: Прези...

Управляващите обмислят рязко съкращаване на 114-те руски дипломати в София

28 Април 2022
0 287

Правителството обмисля значително съкращаване на руските дипломати в София. Новината идва, слдед като през последните месеци изгонихме заради шпионска дейност повече от десет служители на руското посолство, пише Mediapool.

“Как е възможно да имаме 114 руски дипломати като част от тяхната мисия? Какво направиха тези 114 човека, за да укрепят нашите отношения или да предпазят от едностранно използване на договора, за да бъде спрян газът? Аз наистина се чудя тези хора какво правят в България”, каза премиерът Кирил Петков в украинския град Бродянка.

Хибридната авантюра на Митрофанова у нас (видео)

И допълни: “Бих предложил много добре да се огледат какви са тези хора и да имаме много по-симетрично представителство на Русия в България. Те изгониха голяма част от нашите дипломати. Нашата мисия в Русия е под 10 човека в момента”.

Петков: Президентът може би не разбира случващото се в Украйна (видео)

Управляващите обмислят рязко съкращаване на 114-те руски дипломати в София

Според българските власти, руски дипломати се занимават с шпионска дейност и хибридни атаки у нас.

България протестира и срещу поведението на руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова. Москва обаче не сметна за нужно да изпрати на нейно място друг дипломат.

Петков обясни защо все още не отзоваваме Митрофанова (видео)

Миналия месец правителството извика в София на консултации посланика ни в Русия Атанас Кръстин, като знак на протест срещу скандалното поведение на руската посланичка у нас, но малко по-късно той се върна в Москва. Митрофанова пък продължи със следвания от нея курс на провокации.

Управляващите обмислят рязко съкращаване на 114-те руски дипломати в София

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Митко

    28 Април 2022

    Идеално!

Реакции