<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134348" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ицо Хазарта з...

Уволниха възпитателки в софийска ясла заради насилие над деца (видео)

20 Юни 2022
0 6379

Уволниха три възпитателки в детска ясла в София след потвърдени сигнали за бити деца. Родители са обезпокоени от грижите, които се полагат за децата им в градината. Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ “Мечо Пух” в София това е трети пореден случай на инцидент с дете.

“Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина – в това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък”. Това коментираха родители пред NOVA. Според тях детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка. Достъп до тях обаче имат само полицията и ръководството на детското заведение. 

Уволниха възпитателки в софийска ясла заради насилие над деца (видео)

Последният е от 16 юни. “Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинската сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало 4 деца. Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми, го огледах – видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението”, разказа Атанас Йончев, родител на момченце. 

Уволниха възпитателки в софийска ясла заради насилие над деца (видео)

“На кадрите, които изгледахме заедно със заместник-кмета, се вижда как детето ми бива влачено за ръката. Когато се опитва да избяга, бива влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано – психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци”, разказва майката на момченцето. 

Родители посочиха, че две други възпитателки също са били уволнени след проявена агресия срещу децата им. 

Уволниха възпитателки в софийска ясла заради насилие над деца (видео)

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ТТТ

    21 Юни 2022

    Значи като имаш няква длъжност и може да биеш и осакатяваш това е за затвор кога ще стане какво се чака

Покажи всички Скрий

Реакции