<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120398" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Раздават оръ...

В капана на войната: Български тенисист е блокиран в Киев

25 Февруари 2022
0 967

Бившият национал за купа “Дейвис” Васил Младенов е блокиран в Киев и чака да бъде евакуиран. Тенисистът в момента се намира в хотел в украинската столица, предава bTV. Надява се обаче, че със съдействието на българските власти скоро ще се върне у дома.

Младенов е заминал за Киев през ноември, за да тренира и работи. 

В капана на войната: Български тенисист е блокиран в Киев

“Докато говоря с вас, нещо гърми. Намирам се в хотел, срещу българското посолство съм. Надявам се съвсем скоро да бъдем евакуирани. Дойдох в Киев през ноември месец, за да работя и да тренирам. До последно не вярвах, че нещата ще ескалират толкова”, сподели той.

“Целта ми е да напусна страната, но искам да го направя максимално безопасно. Сега не е най-безопасното време да правя каквото и да било сам. Чакам помощ и от нашето правителство и максимално бързо да ни евакуират и да се върнем в родната страна.”

“Хората са изплашени, опитвам се да съм максимално спокоен, доколкото мога. Вярвам, че България ще направи всичко възможно, за да се върнем у дома колкото се може по-рано. Казаха ми, че при първа възможност, когато дойдат автобусите, ще ме евакуират”, разкри тенисистът.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции