<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124198" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НАТО бомбард...

В Мариупол: Удариха сградата на Червения кръст, 70 са отвлечени от родилен дом

30 Март 2022
0 4197

Руските сили са нанесли удар по сграда на Червения кръст в обсадения пристанищен град Мариупол, съобщи Киев днес. Официални лица предупредиха за разрастваща се хуманитарна катастрофа.

Мариупол падна

Окупаторите са се прицелили в сградата на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), заяви украинският омбудсман Людмила Денисова в изявление в социалните мрежи. Сградата е била подложена на обстрел от самолети и артилерия, съобщи Daily Mail.

В Мариупол: Удариха сградата на Червения кръст, 70 отвлечени от родилен дом

Нападението бе извършено ден, след като МКЧК призова Украйна и Русия да се споразумеят за доставянето на помощи и безопасната евакуация на цивилните от града.

Киев: 300 души са загинали при взрива в театъра в Мариупол

Мариупол е почти изравнен със земята. Сега повече от 20 000 жители на града са отведени “против волята им” в Русия, където са им конфискувани документите за самоличност, а преди това са преместени “в далечни руски градове”, съобщи кметството в канала си в Telegram.

Киев: 15 000 жители на Мариупол са били нелегално депортирани в Русия

Информацията не може да бъде проверена независимо, тъй като Мариупол е под месечна обсада и интензивни бомбардировки. Комуникацията до голяма степен е прекъсната.

В Мариупол: Удариха сградата на Червения кръст, 70 отвлечени от родилен дом

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции