<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137568" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Димитър Илие...

“В пътната безопасност корупцията убива. Непостроени пътища започват да се ремонтират” (видео)

17 Юли 2022
0 263

“В пътната безопасност корупцията убива. Непостроени пътища започват да се ремонтират.”

Журналисти пристиснаха с неудобни въпроси Симона Радева и приятеля ѝ (видео)

"В пътната безопасност корупцията убива. Непостроени пътища започват да се ремонтират" (видео)

Това заяви пред Нова Димитър Илиев. Той вече е бивш заместник-председател на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Илиев обясни мотивите за оттеглянето си.

Той каза, че не е имало как да допринесе за осигуряването на пътната безопасност и се чувствал като “съучастник в едно безхаберие”.

“Сблъскахме се с голяма съпротива от страна на институциите. Дори за малки неща, които биха подобрили безопасността. На повечето места се обяснява как няма да стане. В един момент реших да повярвам”, заяви Илиев.

Отношението

По думите му има знакови места, за които се знае, че там стават тежки инциденти, но не се вземат мерки. “Има огромно нежелание от страна на институциите да решават проблемите. Знаково беше отношението на АПИ. Молех се да измием мантинелите, да изправим знаците. Това отнемаше месеци”, смята той.

“В пътната безопасност корупцията убива. Пътища, които още не са построени, започват да се ремонтират. Много се съмнявам някога да работя отново в държавна администрация”, посочи Илиев.

От АПИ заявиха, че не са отказвали да изпълняват дейности, водещи до повишаване на безопасността на движение. Но уточняват, че в началото на годината агенцията не е имала законово право да възлага текущи ремонти, включително да подменя мантинели и знаци. Едва след 26 април, с решение на парламента, Пътната агенция отново е можела да иска ремонти, като се е съобразила с постъпилите към нея препоръки. 

Според Илиев съпротивата на институциите е свързана с нестабилната политическа обстановка.

“В пътната безопасност корупцията убива. Непостроени пътища започват да се ремонтират” (видео)

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции