<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159684" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За тарикатлъ...

В САЩ се състезават с външни тоалетни от 40 години (видео)

18 Януари 2023
0 92

В САЩ се състезават с външни тоалетни от 40 години. В щата Вашингтон съществува ежегодна традиция за надпревари с нетрадиционни състезателни превозни средства. И докато през годините сме виждали всичко – от преследвачи на кашкавалена пита по стръмен склон до спускане с картонени коли, това определено се нарежда сред най-странните неща, с които да гониш скорост.

Image
Снимка: Twitter

Става въпрос за външни тоалетни. Чрез малките постройки за оединяване, жителите на най-северозападния щат без Аляска са намерили начин да се събират и да празнуват. Условието за участие в надпреварата е външната тоалетна да притежава всички свои характерни елементи: тоалетна чиния и кабинка. Освен това тя трябва да бъде поставена на ски.

Държавата, която не почива на празници

Оттам нататък различните тоалетни блестят с най-разнообразни дизайни, цветове и уникални детайли по тях. За да участват в състезанието, тоалетните трябва да са оборудвани и с трима “пилоти”. Един трябва да е заел място вътре в тоалетната, а другите двама управляват абстрактното ППС, бутайки го с максимална скорост към финалната линия.

Разбира се, участниците трябва да внимават и със спазването на състезателната линия. Често се случва някои дезориентирани пилоти да излязат от импровизираната писта, очертана с бали сено, и да катастрофират в подкрепящата ги тълпа в близост.

Състезанието е с богата традиция. То се провежда вече 42 години. Участници разказват, че за трето поколение се включват в чудатата надпревара. А едно истинско състезание няма да е такова без фенове. Привърженици на екстремните спортове от целия щат Вашингтон се събират в населения с едва 200 души град Коконъли ежегодно в уикенда, в който страната чества паметта и делото на доктор Мартин Лутър Кинг Младши.

Източник: FOX 13 Seattle

В САЩ се състезават с външни тоалетни от 40 години (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции