<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Омикрон ще се...

В Швеция имплантират чипове за… Covid сертификат

21 Декември 2021
0 2524

В Швеция имплантират чипове за Covid… сертификат, пише Клуб Z.

Шведската компания за подкожни чипове Epicenter предлага нов свой продукт – имплант, който съхранява сертификат за COVID-19.

Микрочипът, по-малък от оризово зърно, се поставя под кожата и може да бъде прочете от всяко устройство с NFC – технология, която е налична в повечето модерни смартфони. Достатъчно е човек да приближи смартфона си до чипа, и той ще бъде разчетен.

Така сертификатът ще бъде неотделим от човека, и дори да загуби хартиено копие или батерията на смартфона му да свърши, пак ще може да представи сертификата си навсякъде.

В Швеция имплантират чипове за Covid... сертификат

МЗ: Ваксините срещу Covid-19 не вкарват чип, не променят ДНК-то и не водят до безплодие

Чиповете на Epicenter могат да съхраняват разнообразна идентификационна информация – служебни номера, карти за автобус, карти за фитнес и всякакви други.

Над 6000 души в Швеция вече имат такъв тип чип в ръката си, но не е ясно колко от тях съхраняват сертификат.

Традиционно чипът се поставя между палеца и показалеца или в предмишницата. Процесът е напълно обратим. Шведите още не са излезли на протест, че ги “чипират” – по всяка вероятност заради факта, че над 70% са ваксинирани.

В Швеция имплантират чипове за Covid… сертификат

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции