<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147131" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Запознайте с...

В София пристига помощник-държавният секретар на САЩ по енергетиката

10 Октомври 2022
0 291

В София пристига помощник-държавният секретар на САЩ по енергетиката.

Посещението на Джефри Пайет е част от визитата му в Турция, Румъния и България от днес до 14 октомври. Това съобщи Държавният департамент на Съединените щати.

САЩ одобриха допълнително 40 млн. долара за модернизация на Българската армия

Той ще се срещне с официални правителствени представители и фактори от сектора на енергетиката. Целта е насърчаване на двустранните и търговските енергийни връзки.

В София пристига помощник-държавният секретар на САЩ по енергетиката
Държавен департамент на САЩ

Пайет ще обсъди съвместните усилия за укрепване на европейската енергийна сигурност. Тема на разговорите, разбира се, ще бъде и намаляванете на зависимостта на Европа от руски изкопаеми горива. Както и продължаване на прехода към чиста енергия.

Майк Помпео: България има шанса да реализира потенциала си като енергиен център (видео)

Пайет ще се срещне с представители на правителството и частния сектор в България. С тях ще обсъди икономическите връзки и координацията в енергийната сигурност.

Визитата му в Истанбул ще съвпадне с регионален форум за перспективите на чистата енергия, организиран от Атлантическия съвет.

В Букурещ срещите му ще бъдат посветени на сътрудничеството в използването на ядрената енергия за граждански цели и на 25-годишнината на стратегическото партньорство между САЩ и Румъния.

В София пристига помощник-държавният секретар на САЩ по енергетиката

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции