<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118209" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Болен от Covid-19...

В страните с по-малко бустерни дози имат по-голяма смъртност, сочи изследване на Оксфорд (видео)

09 Февруари 2022
0 1440

В страните с по-малко бустерни дози имат по-голяма смъртност, сочи изследване на Оксфорд, съобщава bTV. Това показват данни от поддържания от Оксфордския университет портал „Аур Уърлд Дейта“.

България изостава в Евросъюза по поставени бустерни дози. Такава имат едва 9% от населението, при средно 45 на сто в Общността.

За сравнение, 65 процента от населението на Малта има трета доза, както и над половината от жителите на Великобритания и Германия.

В страните с по-малко бустерни дози имат по-голяма смъртност, сочи изследване на Оксфорд

Бустерна доза с BioNTech и Moderna: какви са страничните ефекти?

Любопитно е, че страни с високо ваксинационно покритие като Съединените щати, изостават с поставянето на подсилващите дози. 27 на сто от американците имат такава.

Това се отразява и на смъртността зад океана.

От изброените държави България е с най-слабо ваксинационно покритие в тази класация, е първа по смъртност, с над 16 починали на 100 хиляди души. 

След нас са Щатите. На последните три места са страните, в които над половината от населението е с поставена бустерна ваксина. Най-ниска е смъртността в Германия.

В страните с по-малко бустерни дози имат по-голяма смъртност, сочи изследване на Оксфорд

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции