<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171198" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Играчи на Бай...

Вадят ”Барселона” от Шампионската лига

22 Март 2023
0 1228

Все по-голяма е вероятността УЕФА да извади Барселона от Шампионската лига за един сезона заради казуса ”Негреира“. Според “El Confidencial” в европейската централа има нагласа за налагането на тази санкция, която ще бъде в съответствие с правилника и по-специално с частта, упоменати в чл. 50 от устава на организацията.

Вадят ”Барселона” от Шампионската лига
източник: twitter

Според него УЕФА не трябва да допуска даден клуб за участие в евротурнирите, ако се докаже каквато и да била “дейност, насочена към уреждане или повлияване на резултата от всяка среща на национално или международно ниво”. Лишаването от права за участие в такива случаи е за един сезон.

Изданието твърди, че от УЕФА вече са поискали от Испанската футболна федерация цялата документация по случая. Тя е била изпратена обратно в Нион още през миналата седмица. Изданието добавя, че ръководният фактор на европейския футбол ще вземе решение за евентуалното наказание през юни.

Съдят “Барселона” за корупция след плащания към съдия

След като испанската прокуратура повдигна официално обвинение към Барселона, в което се твърди, че плащанията към Негрейра могат да се разглеждат като действия, които целят да облагодетелстват клуба при вземането на решения от съдиите в мачовете и следователно в резултатите от тях, а УЕФА е изискала въпросната документация, този сценарий обаче изглежда все по-вероятен.

Това  би бил много сериозен удар за клуба, който и без това има големи финансови проблеми и през лятото трябва да намали бюджета си за заплати с цели 200 милиона евро, за да влезе във финансовите рамки на Ла Лига и да може да привлича нови играчи. Лишаването на приходите от Шампионската лига би затруднило още повече клубното счетоводство.

Вадят ”Барселона” от Шампионската лига

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции