<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104898" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ковид кризат...

Ваксината на Moderna е ефикасна и безопасна за деца между 6-11 години

26 Октомври 2021
0 741

Ваксината Moderna е ефикасна и безопасна за деца между 6-11 години, пише Клуб Z.

И втората иРНК ваксина – тази на Moderna – е ефикасна и безопасна за деца на възраст между 6 и 11 години. Това сочат изпитания на производителя сред 4753 деца.

Данните от изследването ще бъдат изпратени от регулаторните органи, като се очаква одобрението да дойде бързо. Пред Си Би Ес д-р Антъни Фаучи, главният инфекционист на САЩ, заяви:

“Напълно възможно е, ако не и твърде вероятно ваксините да бъдат на разположение за деца между 5 и 11-годишна възраст през първата или втората седмица на ноември.”

Все повече родители решават да ваксинират децата си срещу Covid-19 (видео)

Ваксината Moderna е ефикасна и безопасна за деца между 6-11 години

Американските федерални власти имат запас от 15 млн. дози ваксини за деца – на Moderna и Pfizer, които съобщиха за същите резултати миналата седмица. Ваксината на Pfizer е 90,7% ефективна при деца между 5 и 11 години. 

Обемът на детските дози е по-малък – с около 1/3 от този на възрастните. Малчуганите също ще се нуждаят от две дози за пълен ваксинационен цикъл.

Мнозинството странични ефекти са леки и умерени по тежест, съобщават от компанията – умора, главоболие, висока температура и болка на мястото на инжектиране.

Ваксините на Pfizer и Moderna вече са одобрени и се ползват за деца между 12 и 18 в Европа и по света. Очаква се искането за одобрение на употреба при по-малките да бъде изпратено и на Европейската агенция по лекарствата.

Ваксината Moderna е ефикасна и безопасна за деца между 6-11 години

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции