<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130150" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мръсният въз...

Ваксиниран ли е Ким Чен Ун срещу Covid-19?

19 Май 2022
0 181

Ваксиниран ли е Ким Чен Ун срещу Covid-19?

Южнокорейското разузнаване смята, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун вероятно не е ваксиниран срещу коронавирус. Това съобщи агенция Йонхап. Тя се позовава на членове на профилната комисия на Националното събрание (парламента) на Република Корея.

Еуфория и сълзи на тържество с Ким Чен Ун и съпругата му (видео)

Ваксиниран ли е Ким Чен Ун срещу Covid-19?

“Според разузнавателни оценки поради различни обстоятелства Ким Чен Ун вероятно не е бил ваксиниран срещу Covid-19”. Агенцията цитира няколко участници в закрит брифинг.

“Смятаме, че досега в страната не са внасяни ваксини”, посочват от Националната разузнавателна служба.

Парламентаристи твърдят, че отношението към ваксинирането в Северна Корея уж е започнало да се променя. Според тях властите са осъзнали нуждата от ваксинация. За което свидетелства информация във вестник “Нодон синмун”, публикувана на 17 май. В нея се подчерта ефективността на тази медицинска процедура в борбата с епидемията.

На 12 май агенция КЦТА съобщи за първи път, че в страната е открита коронавирусна инфекция. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наредил да бъде обявен локдаун във всички градове и окръзи. Досега общият брой на пациентите със симптоми на треска от края на април в условията на разпространение на коронавируса е достигнал 1,97 милиона. А 63 души са починали.

Ваксиниран ли е Ким Чен Ун срещу Covid-19?

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции