<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201418" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Светият сино...

Ваня Григорова: Нямам за какво да споря с кандидата на “Възраждане” (видео)

04 Октомври 2023
1 2356

Ваня Григорова: Нямам за какво да споря с кандидата на “Възраждане”. Така кандидатът за кмет на София на БСП се измъкна от предизборен дебат в студиото на БНТ днес.

Григорова и Деян Николов се оказаха единствените участници в предвидения “сблъсък между кандидатите”. Предизборните щабове на отсъствалите кандидати – Васил Терзиев (“Обединени за София”), Антон Хекимян (ГЕРБ – СДС) и Ивайло Вълчев (“Има такъв народ”) уточняват пред “Дневник”, че не са планирали участие и че телевизията е била уведомена предварително за това.

Кандидатът на БСП си тръгва преждевременно. Тя се аргументира с това, че “няма за какво да спори и какви идеи да сблъсква с кандидата на “Възраждане””. Григорова добави, че Николов не може да отговори на въпросите ѝ защо е раздут бюджетът на общината и защо се допуска управление чрез концесии.

Ваня Григорова: Нямам за какво да споря с кандидата на &#8220;Възраждане&#8221; (видео)

“Имаме сходства, както и различия в част от нашите програми и виждания”, каза Григорова по адрес на Николов. Според нея има сговор между представителите на ГЕРБ и “Обединени за София”. Тя твърди, че те предпочитали да се изявяват в контролирана среда.

Ваня Григорова отговори на опасенията, че може да бъде “употребена за политическа цел” (видео)

“До голяма степен съм съгласен с г-жа Григорова, софиянци заслужават дебат между всички кандидати. Разбирам нейното раздразнение, но софиянци имат право да чуят нашите приоритети. Това каза Николов от своя страна.

Христина Христова (водещата на дебата) поясни, че покани са отправени към всички 22-ма кандидати за кмет на София. “Дневник” отправя въпрос към щабовете на отсъствалите кандидати дали са потвърдили участие в БНТ и защо не са дошли в студиото.

От предизборния щаб на Васил Терзиев обясняват, че са решили активната им кампания да започне от събота, 7 октомври. Щабът на “Обединени за София” официално е уведомил БНТ, че Терзиев няма да участва в сутрешното предаване днес.

ГЕРБ казват, че така са решили – Антон Хекимян да не участва тази сутрин по БНТ. “Не желаем да участваме и уведомихме за това БНТ в срок”, заявяват от щаба.

Представител на предизборния щаб на кандидата за кмет на София от “Има такъв народ” Ивайло Вълчев обявяват, че множество медии имат планирани дебати и не е възможно да се участва навсякъде. Те също са уведомили БНТ, че Вълчев няма да се включи в дискусията.

Ваня Григорова: Нямам за какво да споря с кандидата на “Възраждане”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Мария

    05 Октомври 2023

    права е жената, мафията като липсва, с кого да дебатира?

Реакции