<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165992" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: КПКОНПИ не ви...

ВАС осъди кметицата на “Красно Село” за конфликт на интереси (видео)

22 Февруари 2023
0 94

Върховният административен съд осъди кметицата на столичния квартал “Красно село” Росина Станиславова за конфликт на интереси, показва NOVA.

Делото е задвижено от антикорупционната комисия (КПКОНПИ), която установява, че като кмет Станиславова сключва договор с дъщеря си. Тя също се назначава за ръководител на европейски проект и взима близо 10 000 лв. по програма „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. За това е глобена 15 000 лв.

ВАС осъди кметицата на &#8220;Красно Село&#8221; за конфликт на интереси (видео)

Подсъдимата се е опитала да обжалва решението на съда, но то е било отхвърлено.

Кметицата на „Красно село“ не иска да върне парите по европроект, които сама си даде (видео)

“Участието на жалбоподателката в съдебното производство се изразява в многобройни молби с повтарящи се искания (18 бр. молби, внесени до последното по делото заседание и 7 бр. след обявяване на делото за решаване) – за назначаване на правна помощ, за отлагане на делото, за поправка и допълване на протоколи, за спиране на съдебното производство и за отвод“

Предстои Станиславова да бъде снета от длъжност, като след това не може да заема публичен пост в рамките на една година.

ВАС осъди кметицата на “Красно Село” за конфликт на интереси

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции