<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135621" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ударно прием...

Василев: Надявам се бюджетът да помогне да посрещнем кризата по-спокойно (видео)

01 Юли 2022
0 518

„Надявам се бюджетът да помогне да посрещнем кризата по-спокойно“. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в НС след края на днешното заседание. Според него с приемането на актуализацията на бюджета парламентът е проявил необходимата доза отговорност, въпреки сложната политическа обстановка.

Ударно приемане на актуализацията, компенсациите за бизнеса остават

Василев: Надявам се бюджетът да помогне да посрещнем кризата по-спокойно (видео)

И допълни: “Бюджетът според мен е трудно изпълним, но изпълним. Наистина се заложиха много антикризисни мерки и за домакинствата, и за пенсионерите, и за бизнеса – с цената на електроенергията. Силно се надявам този бюджет да помогне на всички българи да посрещнем всички тази турбулентна криза по-спокойно.”

Мерките, предвидени от правителството, са за два милиарда лева, парламентът добави допълнителни 760 милиона върху бюджет, направен с изключително много социални разходи, каза още Василев.

“Мисля, че това е бюджетът, който от една страна запазва инвестиционната компонента, от друга страна дава възможност наистина да се направят необходимите социални разходи”, обясни министърът в оставка.

Пенсиите са преизчислени от НОИ по предложението на правителството, а не това на парламента, което означава, че пенсионерите трябва да получат увеличенията още през юли.

Асен Василев коментира темата с руските дипломати лаконично.

“По този въпрос трябва да се произнесат дипломатите. Политически импровизации не са най-доброто нещо.”

А за казаното от министър Генчовска, че е имало нареждане от началника на кабинета Лена Бориславова за изгонване на дипломатите, заяви:

“Действията не ме притесняват. Що се отнася до това какво се случва във Външно министерство, то най-добре може да отговори.”

Източник: БНТ

Василев: Надявам се бюджетът да помогне да посрещнем кризата по-спокойно (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции